7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام

در 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام ابتدا باید بدانید که توقع شما از بهترین کارگزاری بورس سهام چیست ؟ . اعتبار بیشتر ؟ سرعت بیشتر ؟ پاسخگویی سریعتر ؟ داشتن بخش آموزش ؟ اخلاق و مشتری مداری ؟ کابین معاملاتی راحت ؟ و …
موارد بالا موارد بسیار مهمی هستند که در انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام حتما باید مورد توجه قرار بگیرد . در زیر ابتدا به معرفی چند واژه می پردازم تا با مفهوم کارگزار و کارگزاری بیشتر آشنا شوید
چرا باید کارگزاری داشته باشیم ؟
ٖدرواقع کارگزاریها نقش واسطی را بین سرمایهگذاران و بازار سرمایه ایفا میکنند و سختافزارهای لازم جهت تسهیل معاملات را فراهم میکنند. مانند شعب بانک ها که نقش واسط بین شما و بانک مرکزی هستند مسلما امکان مراجعه حضوری افراد به بانک مرکزی و گرفتن 50 تومن پول رفتار منطقی نخواهد بود، پس نیاز به ایجاد شعب مطرح شد .
اگر کارگزار ها هم نباشند در این صورت شما بایستی بهصورت حضوری در تالار بورس حاضر میشدید و دائماً درخواستهای خود را در بین سایر حاضرین در یک بلندگوی دستی در تالار اعلام میکردید ! حالا فکر کن دو هزار نفر دارن همین کار را می کنند ! تا بالاخره درخواست شما را یک نفر می شنید و اجرایی می کرد و معاملات انجام میپذیرفت.
بنابر این کارگزار ها با ایجاد رابط های آنلاین و حضوری این ارتباط را از هر جای کشور با تالار شیشه ای برقرار کردند و در ازای آن هم مبلغی به صورت کارمزد در نظر گرفته شد
شما بهعنوان یکی از علاقهمندان به ورود به بورس بایستی به یکی از کارگزاران مراجعه کرده و کد بورسی دریافت نمایید.
لیست کارگزاری های بورس را در اینجا می توانید ببینید.
7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
بهترین کارگزاری های بورس سهام
اگر منظورتان از بهترین کارگزاری ، از نظر سایت سازمان بورس بورس است که باید وارد سایت شده و به رتبه بندی کارگزاری ها مراجعه نمایید .
اما از نظر بنده کارگزاری که در معنای لغت بهترین ظاهر شود باید 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام را دارا باشد :
اولین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
داشتن سیستم معاملاتی بهینه با کاربری راحت
سیستم معاملاتی کارگزار خط مقدم ارتباط با مشتری است . من یادم نمیاد آخرین بار کی با کارگزاری تماس گرفتم اما دقیقا یک ربع پیش در کابین معاملاتیم آنلاین بودم . پس این قسمت واقعا مهم و کاربردی است . اگر شرکت یا پشتیبانی نرم افزار یک کارگزاری ضعیف و دارای قطعی های پیاپی باشد شما فرصتهای جذاب معاملهگری را از دست می دهید .
از عرف ترین سامانه های معاملاتی می توان رایان همافزا، تدبیر پرداز و صحرا را نام برد .
اطلاعات ورود به حساب کاربری هم در کنار سرعت خوب بسیار مهم است مثلاً مشاهده آمار و ارقام و اطلاعات از خریدوفروش، مشاهده نمودارهای سهام، مشاهده p/e بر اساس آخرین صورت مالی شرکتها و … جزو این خدمات است تا به یک نتیجهگیری مطلوب در خصوص گزینش بهترین کارگزاری های بورس دست پیدا کنید.
اگر با مفاهیم دو خط بالا آشنا نیستید این مقاله را مطالعه بفرمایید

دومین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
دسترسی راحت به کارگزاری
سازمان بورس در تهران واقع شده و کارگزاری های مختلفی با آن همکاری دارند . به این نکته توجه کنید که در شهر شما حتما شعبه ای از کارگزار مورد نظر وجود داشته باشد تا در صورت نیاز به مراجعه حضوری مجبور نشوید به تهران سفر کنید .
پس با توجه به محل سکونت خود ارزیابی کنید که از بین کارگزاریهایی که با توجه به دیگر معیارها در رتبه خوبی قرار دارند در نزدیکی محل سکونت شما هستند یا خیر؟ در نتیجه یکی از مهمترین معیارهای انتخاب بهترین کارگزاری های بورس در دسترس بودن و نزدیک بودن به شما است.
سومین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
پاسخگویی مودبانه و مفید
شما را نمی دونم ! اما پیش آمده که من شعبه بانک مورد نظرم را فقط به خاطر بی حوصلگی یک کارمند عوض کردم و رییس بانک را به عجز ولابه وادار کنم ! در این جور وقت ها خیلی خونسرد یک درخواست چک رمز دار به مبلغ کل حساب پر کنید برای شعبه رقیب ! آن وقت چهره کارمند بی حوصله دیدنیست !
کارگزاری هم همین طور است ! تخمش را ملخ نخواهد خورد ! اگر دیدید تحویل نمی گیرند خیلی سریع عوض کنید و از جای دیگر کد آنلاین بگیرید . یک نکته آنکه معمولا کارگزاری های جدید با توجه به استفاده از سرور های جدید تر و البته نیاز به مشتری معمولا پاسخگویی بهتری دارند . پس الزاما به دنبال اسامی مطرح نباشید .
گاها بهترین کارگزاری های بورس ایران به این موارد توجه نمی کنند که باعث ناراحتی مشتریان خود می شوند
چهارمین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
حضور فعال در بازارهای معاملاتی مختلف
در بازار سرمایه، بازارهای معاملاتی متفاوتی وجود دارد که بهطور خلاصه در این رابطه مهمترین آنها را توضیح میدهیم:
انواع بورس در ایران
ما در ایران چهار نوع بورس داریم:
بورس کالا : که در آن کالا مشخص و فیزیکی داد و ستد می گردد مانند مواد خام و مواد اولیه مورد نیاز صنایع و گندم و نفت و … بیش از همه معامله می شوند. هر بورس نیز با نام کالایی که در آن به معامله می رسد شناخته می شود.
برای مثال می توانیم از بورس نفت یا بورس گندم یاد کنیم. در بازار بورس کالا فروشندگان کالاهای فیزیکی خود را برای فروش عرضه می کنند و پس از قیمت گذاری توسط کارشناسان برای معامله در دسترس قرار می گیرد.
بورس اوراق بهادار : که غالب افراد در بورس اوراق بهادار فعالیت میکنند و سهام را خرید و فروش میکنند.
بازار آتی کالا : قبل از معرفی این بازار اجازه دهید به فلسفه شکل گیری آن اشاره کنیم. فکر کنید یک کشاورز که محصول خود را در چند ماه آینده برداشت خواهد کرد میخواهد از الآن محصولش را پیش فروش کند. در پیش از شکل گیری بازار آتی کالا، تجار محصولات را بر اساس نرخ روز از کشاورزان میخریدند.
حال فرض کنید زمان برداشت رسیده است اما قیمت آن محصول نسبت به چند ماه قبل به شدت افزایش پیدا کرده است و در این بین کشاورز متحمل ضرر زیادی شده است. این ریسک برای تجار و خریداران هم وجود دارد. البته با توجه به تورم معمول، ریسک بیشتر برای کشاورزان بوده است.
به هر حال این مشکل با وجود بازار آتی کالا تا حد زیادی مرتفع شده است.در بورس آتی کالا، قرار دادهای کالاهایی برای ماه های آتی مورد معامله قرار میگیرد و بدین روش تجار و کشاورزان میتوانند دید بهتری از آینده قیمتی محصولات بدست آورند.
.درواقع منظور از معاملات آتی، پوشاندن ریسک سرمایهگذاری است و این ابزار در بورس کالا مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده از معاملات آینده، میتواند بهعنوان راهکاری برای جذب نقدینگی محسوب شود و با قرار گرفتن معاملهگران و بازارسازان در کنار معاملات آتی، چرخه بورس برای پذیرایی از سرمایههای سرگردان تکمیل میشود.
بورس انرژی : بورس انرژی به عنوان یک بورس کالایی است که امکان انجام معاملات حاملهای انرژی و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای مذکور در آن وجود دارد. حامل های انرژی شامل نفت، گاز، برق و سایر حاملهای انرژی است.
بورس انرژی ایران در اسفند ماه سال ۹۱ با هدف ایجاد بازاری شفاف کارآمد با نقد شوندگی و رقابت پذیری بالا، کشف قیمت منصفانه و انحصار زدایی در بازار معاملات بخش انرژی تشکیل شد
لازم به ذکر است که اغلب کارگزاریها در بازار اوراق بهادار (سهام) فعال میباشند ولی حضور در سایر بازارها برای تمامی کارگزاریها صدق نمیکند و درصورتیکه شما فکر میکنید که علاوه بر بازار اوراق ممکن است در بازارهای دیگری فعالیت نمایید بایستی در انتخاب کارگزاری خود دقت بیشتری خرج دهید و جستجوی دقیقتری را انجام دهید.
پنجمین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
خدمات مشاوره و کابین های سبدگردانی
خیلی از افراد که تازه وارد بورس می شوند متاسفانه بدون آموزش شروع به خرید و فروش می نمایند . پس لازم است که افراد و پرسنل کارگزاری به آنها گاها مشاوره های رایگان و یا کارمزدی ارایه کنند تا این عزیزان سرمایه خود را به خطر نیندازند . البته منظور من ارایه سیگنال نیست اما اگر اطلاعاتی مد نظر اوپراتور هست بازگو کند جای دوری نمی رود !
در کل کارگزاری که خدمات مشاورهای ارائه میدهد قطعاً میتواند گزینه بهتری بابت سرمایهگذاری بهحساب آید.
همچنین بهترین کارگزاری های بورس در جهت کمک به سرمایهگذاران بهمنظور انجام معاملات منطقی و سودآور، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی حرفه ای و آماتور متعددی میکنند و در این راستا خدمات متنوعتری را به آنها پیشنهاد میدهند.
ششمین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
داشتن تنوع خدمات
پذیرش و ثبت شرکتها، انتشار و عرضه اوراق بهادارشان در بورسهای مربوط، ارائه خدمات مشاورهای به شرکتهای پذیرش شده در بورس یا فرابورس جهت نحوه انتشار اوراق، انجام افزایش سرمایه و…، ارائه خدمات و نظرات مشورتی به سرمایهگذاران (خرید و فروش سهام یا سرمایهگذاری در صندوقها، اوراق با درآمد ثابت و…)، از دیگر وظایف کارگزاریها در انجام معاملات است
همانطور که پیش از این ذکر شد، سرمایهگذاری در سهام به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام میپذیرد. در حقیقت صندوقهای سرمایهگذاری باهدف جذب سرمایه علاقهمندانی است که به هر دلیلی امکان معامله بهصورت شخصی ندارند، تأسیسشدهاند.
در این حالت یکی از گزینههای پیش روی شما سپردن سرمایه به یک سبدگردان است و در این راستا چنانچه یک کارگزاری خدمات سبدگردانی را نیز ارائه نماید برای شما بهتر خواهد بود و در واقع سرعت عمل شما را بالا خواهد برد.
هفتمین معیار از 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
ارائه اعتبار معاملاتی

برخی از کارگزاران با توجه به سطح گردش و یا حجم سرمایه افراد اقدام به ارائه اعتبار به معامله گران میکنند.
برای مثال فردی که ده میلیارد تومان گردش داشته است اعتبار یکماهه 300 میلیون تومانی اعطا میکند و با توجه به شرایط بازپرداخت آن یکماهه تا سهماهه تعیین میگردد (البته تایم بازپرداخت کاملاً تابع شرایط متفاوت است و مورد ذکرشده صرفاً یک نمونه بود).
این موضوع برای بسیاری از افراد یک نکته مهم تلقی میگردد چون بعضاً افراد خبره با توجه به اعتبار اخذشده سودهای سرشاری را کسب میکنند که موضوع جذابی به شمار میرود.
همچنین برخی از کارگزاریها تحت شرایطی اقدام به اعطای اعتبار جهت خرید عرضه اولیه میکنند که این موضوع نیز میتواند جذابیت خاص خودش را در انتخاب بهترین کارگزاری های بورس داشته باشد.
امیدوارم 7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام توانسته باشد تا از سردرگمی شما در انتخاب کارگزاری گره گشا باشد .
7 معیار انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سطوح حمایت و مقاومت و 3 استراتژی معاملاتی
تایم فریم چیست و مولتی تایم فریم چیست ؟
استراتژی معاملاتی در بورس
نام و تلفن و آدرس 51 کارگزاری فعال بورس اوراق بهادار
آموزش بورس به 3 روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و تحلیل سنتیمنتال
علت ضرر کردن در بورس و راه چاره
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید