بورس چیست ؟ بورس کجاست ؟ فایده بورس چیه ؟

تعریف بورس چیست ؟
به زبان ساده در تعریف بورس باید گفت : بازاری است که در آن معامله گران می توانند دارایی های مختلفی را خرید و فروش کنند و در شرکت های سهامی عام که از سازمان بورس تاییدیه ورود به این صحنه معاملاتی را دریافت کرده اند ، سرمایه گذاری کنند و بخشی از سهام این شرکت ها را بخرند. خریداران این سهم ها می توانند هم شرکت های بزرگ سرمایه گذاری باشند که به آنها حقوقی می گوییم و هم افرادی مثل من و شما باشند که به آنها افراد حقیقی می گوییم ؛ پس هرکس می تواند به اندازه پولی که دارد سهم خریداری کند و حداقل مبلغ برای خرید سهم یک شرکت در بورس ایران در حال حاظر ۵۰۰ هزارتومان است.
(این مقاله 14 اسفند ماه 99 نگاشته شد )
بورس کجاست ؟
اگر منظور سوال ساختمان بورس اوراق بهادار است که باید گفت که بورس اوراق بهادار تهران روز یکشنبه اول دی ماه 1398 با ساختمان قدیمی معاملات واقع در خیابان حافظ خداحافظی کرد

و به طور کامل به ساختمان جدید واقع در سعادت اباد نقل مکان کرد .

کاربرد بورس در کجاست ؟
مدیریت انتقال ریسک منطقی ، شفافیت در بازار های داد و ستدی ، کشف قیمت بهینه ، ایجاد بازار رقابتی واز همه مهمتر جمع آوری سرمایه و پس اندازهای خورد برای تامین سرمایه فعالیت های اقتصادی و به گردش درآوردن چرخ صنایع مختلف و کارگاه های تولیدی از مهمترین کاربردهای بورس محسوب می شوند.
سرمایه گذاری در بورس چطوربه پیشرفت صنایع کمک می کند ؟
فرض کنید شما کارخانه تولید لوازم خانگی دارید به ارزش مثلا 100 میلیارد . حال برای راه اندازی خط تولید ماشین لباس شویی جدید نیاز به سرمایه دارید .
چطور سرمایه مورد نیاز را کسب می کنید ؟
یا باید از بانک ها وام های بابهره بگیرید . یا باید قسمتی از اموال و دارایی ها را بفروشید و یا باید به دنبال شریک بگردید . در سازمان بورس که مانند یک بنگاه عمل می کند صاحب کارخانه از طریق به مشارکت گذاشتن قسمتی از سهامش با شما شریک می گردد که هم او از مبلغ بدست آمده به توسعه کارخانه اش بپردازد و هم شما از آن پس در سود و زیان کارخانه و یا شرکت سهیم باشید .
جالب بدونیم که نوسانگیری و خرید های کوتاه مدتی ما در پایین ترین سطح از مفهوم سهامداری جای دارد !
ما در ایران چهار نوع بورس داریم:
بورس کالا : که در آن کالا مشخص و فیزیکی داد و ستد می گردد مانند مواد خام و مواد اولیه مورد نیاز صنایع و گندم و نفت و … بیش از همه معامله می شوند. هر بورس نیز با نام کالایی که در آن به معامله می رسد شناخته می شود. برای مثال می توانیم از بورس نفت یا بورس گندم یاد کنیم. در بازار بورس کالا فروشندگان کالاهای فیزیکی خود را برای فروش عرضه می کنند و پس از قیمت گذاری توسط کارشناسان برای معامله در دسترس قرار می گیرد.
بورس اوراق بهادار : که غالب افراد در بورس اوراق بهادار فعالیت میکنند و سهام را خرید و فروش میکنند.
بازار آتی کالا : قبل از معرفی این بازار اجازه دهید به فلسفه شکل گیری آن اشاره کنیم. فکر کنید یک کشاورز که محصول خود را در چند ماه آینده برداشت خواهد کرد میخواهد از الآن محصولش را پیش فروش کند. در پیش از شکل گیری بازار آتی کالا، تجار محصولات را بر اساس نرخ روز از کشاورزان میخریدند. حال فرض کنید زمان برداشت رسیده است اما قیمت آن محصول نسبت به چند ماه قبل به شدت افزایش پیدا کرده است و در این بین کشاورز متحمل ضرر زیادی شده است. این ریسک برای تجار و خریداران هم وجود دارد. البته با توجه به تورم معمول، ریسک بیشتر برای کشاورزان بوده است. به هر حال این مشکل با وجود بازار آتی کالا تا حد زیادی مرتفع شده است.در بورس آتی کالا، قرار دادهای کالاهایی برای ماه های آتی مورد معامله قرار میگیرد و بدین روش تجار و کشاورزان میتوانند دید بهتری از آینده قیمتی محصولات بدست آورند.
.درواقع منظور از معاملات آتی، پوشاندن ریسک سرمایهگذاری است و این ابزار در بورس کالا مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده از معاملات آینده، میتواند بهعنوان راهکاری برای جذب نقدینگی محسوب شود و با قرار گرفتن معاملهگران و بازارسازان در کنار معاملات آتی، چرخه بورس برای پذیرایی از سرمایههای سرگردان تکمیل میشود.
بورس انرژی : بورس انرژی به عنوان یک بورس کالایی است که امکان انجام معاملات حاملهای انرژی و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای مذکور در آن وجود دارد. حامل های انرژی شامل نفت، گاز، برق و سایر حاملهای انرژی است. بورس انرژی ایران در اسفند ماه سال ۹۱ با هدف ایجاد بازاری شفاف کارآمد با نقد شوندگی و رقابت پذیری بالا، کشف قیمت منصفانه و انحصار زدایی در بازار معاملات بخش انرژی تشکیل شد
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سطوح حمایت و مقاومت و 3 استراتژی معاملاتی
تایم فریم چیست و مولتی تایم فریم چیست ؟
استراتژی معاملاتی در بورس
نام و تلفن و آدرس 51 کارگزاری فعال بورس اوراق بهادار
آموزش بورس به 3 روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و تحلیل سنتیمنتال
علت ضرر کردن در بورس و راه چاره
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید