آموزش بورس به 3 روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و تحلیل سنتیمنتال

معملولا تمام افراد آموزش بورس را به 3 روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و تحلیل سنتیمنتال در اولین گام برای ورود به بورس در نظر می گیرند . دراین مقاله می خواهم کل این سه تکنیک اصلی تحلیل را برایتان معرفی کنم تا با مفاهیم آن آشنا شوید .
قبلا در مقاله 5 روش سرمایه گذاری موفق در بورس روش های معامگری را تعریف کردیم و امروز به اختصار به یکی از آن راها یعنی تحلیل شخصی می پردازیم
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال

برای تشخیص و شناسایی فرصت های ورود و خروج بهینه در بورس ایران و بازار جهانی شما به یک تحلیل و شناخت از بازار احتیاج دارید . یکی از روش ها، تحلیل بنیادی است
در تحلیل بنیادی ما از بنیاد و ریشه اقتصاد میرسیم به بنیاد و ریشه یک شرکت و کارخانه .
یعنی ابتدا بررسی می کنیم شرایط اقتصاد فعلی مطلوب است یا خیر .سپس بازار هدف را انتخاب می کنیم که می تواند مسکن ، طلا و یا بورس باشد که ما فرض را بر انتخاب بورس می گذاریم
بعد از آن شرایط گروه و صنعتی که در وضع فعلی پیشرو است را بررسی می کنیم و در بین صنایع بهترین آنها را انتخاب می کنیم . بعد از میرسیم به انتخاب بهترین نماد گروه ! در تحلیل اساسی و بنیادین یک نماد ابتدا صورت های مالی ، بدهی ها ، سودآوری ها ، طرهای توسعه ، شرکا و کیفیت مدیریت ، سطح تکنولوژی صادرات محوری و یا واردات محوری و … مواردی از این قبیل را بررسی می کنیم .
سپس ارزش ذاتی نماد را بررسی می کنیم که این متغیرها شامل فروش، استهلاک، حاشیه سود، منابع مالی، نرخ مالیات، گردش داراییها است
این موارد در قالب پارامتر های زیر نمایانگر می شوند :
- نسبت سود تقسیمی هر سهم
- نسبت P/E هر سهم
- ارزش ویژه هر سهم
- ساختار تامین بودجه مالی شرکت
- انتشار مستمر وصادقانه اطلاعات و اخبار
- عقبه شرکت و میزان استهلاک ماشین آلات وخط های تولید
نسبت سود تقسیمی هر سهم :
نسبت سود تقسیمی به هیچ وجه ملاک خوبی و یا بدی یک نماد نیست چون امکان دارد شرکت سود کمی را تقسیم کند اما مابقی را به چرخه تولید برگرداند که در آیند به نفع سهام دار تمام شود .
اما شایدشما به دنبال شرتی باشید که تقسیم سود بالایی در بین سهامداران انجام دهد و شما فط قبل از مجامع وارد شوید و آن سود را دریافت کنید که این هم شیوه ایست
نسبت P/E هر سهم
نسبت p/e بورس به زبان ساده در قالب مقایسه با P/E سایر شرکتهای همگروه، بسیار معنیدارتر است.مثلا ، ممکن است P/E یک شرکت در گروه «شیمیایی » بسیار بالا باشد و این تصور ایجاد شود که این سهم، ارزنده نیست، ولی با توجه به P/E بالای کل این گروه میتوان به غلط بودن این فرضیه پی برد.
با این وجود، اگر وضعیت تجارت ، واردات و صادرات و حتی بازار داخلی مساعد باشد، شرکتی که بدهی بیشتری دارد، به دلیل پزیرش ریسکهای بیشتر ، میتواند درآمد بیشتری را کسب کند .
ارزش ویژه و اسمی هر سهم
هرچه ارزش ویژه یک سهم از ارزش اسمی آن بیشتر باشد سهام آن شرکت از موقعیت مستحکم تری برخوردار است؛ بنابراین تفاوت ارزش ویژه نسبت به اسمی بالاتر امتیاز مثبت درانتخاب سهام بنیادی محسوب می گردد .
ساختار تامین بودجه
همان سازو کار پرداخت ها که شامل بدهیها، تامین ریال ، تامین اعتبار و حقوق صاحبان سهام است تاثیر زیادی در عملکرد و سود سازی شرکت دارد لذا توجه به ساختار تامین مالی و ترکیببندی آن در انتخاب سهام بنیادی بسیار مهم هست.
انتشار مستمر وصادقانه اطلاعات و اخبار
هرچه شرکت دارای اطلاعات شفافتر ، منظم تر و صادقانه تری باشد، سهام داران با داشتن اطلاعات کافی میتوانند به راحتی در مورد بنیاد و انتخاب نماد تصمیمگیری نمایند بنابراین هرچه شرکت حسابرسی شفاف تری داشته باشد سهامش از نظر بنیادی ارزشمند تر است .
در نهایت چهار پارامتر سود آوری از نظر درآمد ، بر اساس فروش ، بر اساس دارایی، بر اساس حقوق صاحبان سهام را چک می کنیم . مسلما هر چه سود آوری بیشتر باشد آن نماد در اواویت ما خواهد بود . در تحلیل بنیادی زمان رسیدن به سود دهی بسیار مهم است و نباید از بازار های موازی و روش های مشابه بیشتر باشد
تحلیل تکنیکال (فنی) (Technical Analysis )
تحلیل تکنیکال بررسی بازار های مالی جهت پیش بینی رفتار احتمالی نمودار بر اساس رفتار گذشته آن است که از داده های قیمت در زمان بدست می آید . این تعریف کاملش بود ولی اگر بخوام عامیانه بگم : بررسی رفتار معاملگران بر روی نمودار تغییرات قیمت در زمان را تحلیل تکنیکال می گویند
تحلیل تکنیکال در تمام بازار هایی که بتوان برای عرضه و تقاضا یک پارامتر تعریف کرد کاربرد دارد . از بازار بورس و طلا و دلار و سکه و مسکن و فارکس بگیر تا نوسانات مرغ و سیب زمینی !
به نموداری که به ما تغییرات قیمت را دقیقه به دقیقه نمایش می دهد چارت قیمتی می گوییم
تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار است
- همه چیز در نمودار قیمت دیده شده است.
- قیمت ها طبق روند مشخصی حرکت می کنند.
- تاریخ تکرار می شود.
به دانش بررسی و تحلیل نمودارهای قیمتی و پیش بینی صعود یا نزول بازار ها توسط نمودارها علم تکنیکال می گویند
تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار است و اگر این روش تحلیل را انتخاب کردی باید به آن ایمان داشته باشید
- همه چیز در نمودار قیمت دیده شده است.
- قیمت ها در روند منظم و مشخصی حرکت می کنند.
- تاریخ تکرار می شود.
در تعریف موارد بالا
۱- همه چیز در نمودار قیمت است
اولین سوالی که اید در ذهن شما مطرح شود اینست که : چطور یک نمودار قیمتی می تواند نمودی از وضعیت بنیادی شرکت هم باشد ؟
دوست من چارت های قیمتی نمودی از رفتار روانی و منطقی افراد معاملگر در بازار هستند . وقتی در خبر خوبی در شرکت منتشر می شود و افرادی از آن مطلع می شوند با رفتار اصطلاحا گله ای وارد خرید می شوندو یا بر عکس وارد فروش می شوند .
در اینجا شما با ملاحظه رفتار آن ها به راحتی متوجه خواهید شد که حتما خبر خو یا بدی در شرکت اتفاق افتاده است که حاصل این حجم از خرید و فروش شده است . چه اتفاقی ؟ اصلا مهم نیست ! فقط کافیه از نمودار بفهمی که آن اتفاق خوب بوده یا بد ؟! موقع خرید شده یا فروش ؟
۲-قیمت ها در روند منظم و مشخصی حرکت می کنند
تقریبا شبیه قانون اول نیوتون است . در تحلیل تکنیکال، به محض تشکیل یک روند حرکتی که هم میتونه صعودی و هم نزولی باشه ، قیمت مایل است در آن روند حرکت کند تاوقتیکه آن روند تغییر کند . خلاصه تر : قیمت ها همیشه در روندثابتی حرکت می کنند تا وقتیکه روند عوض شود .
۳- تاریخ تکرار می شود
ایثن یک اصل اساسی و مهم است . حاضرین در بازار تمایل دارند که در طول زمان واکنش مشابهی نسبت به نوسانات بازار ارائه دهند .
مثلا یه ایده قدیمی در بازار ایران بود که میگفت محرم وصفر طلا ارزون میشه و قبل از محرم و صفر چارت های سکه کمی نزولی می شد و یا قبل عید دلار گرون میشه و قبل عید به دون هیچ دلیل سیاسی به دلیل افزایش تقاضا دلار گرون میشد .
خوب تمام این هیجانات در چارت قیمتی هم نمود پیدا می کند و رفتار تکراری در چارت پدیدار می گردد . گذشته از آن الگوی های قیمتی ثابت شده ای در چارت ها وجود دارد که سالهاست این الگو ها در حال تکرار شدن هستند
تحلیل سنتیمنتال Sentiment
سنتیمنتال در لغت به معنای احساسات میباشد اما تحلیل قیمت بدون هیچ ابزار و دانش مالی را تحلیل سنتیمنتال می گویند . این روش تحلیلی که نوپا و تازه چندین سال است که پا به عرصه ظهور گذاشته است بر اساس دیدگاه رفتار شناسی و روانشناسی معاملگران سیگنال های ورود خروج می دهد
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سطوح حمایت و مقاومت و 3 استراتژی معاملاتی
تایم فریم چیست و مولتی تایم فریم چیست ؟
استراتژی معاملاتی در بورس
نام و تلفن و آدرس 51 کارگزاری فعال بورس اوراق بهادار
آموزش بورس به 3 روش تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و تحلیل سنتیمنتال
سرمایه گذاری در بورس بلند مدت یا کوتاه مدت
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید